WordPress gebruikers opvragen

Voorheen was het binnen WordPress nooit eenvoudig om een lijst van alle gebruikers te genereren. Dit moest worden opgelost met een custom query. Sinds WordPress 3.1 kunnen we de gebruikers opvragen met de functie get_users().

Zo is het erg eenvoudig om een lijst van alle gebruikersnamen te tonen:

<ul>

<?php 

$users = get_users(); 

foreach($users as $user) {
     echo '<li>' . $user->user_login . '</li>';
}

?>

</ul>

Met deze functie kunnen we de belangrijkste gebruikersinformatie zoals de gebruikers id, gebruikersnaam en e-mail adres tonen. Wil je andere meta data tonen, dan moet je daarnaast gebruik maken van de functie get_user_data(). Door de gebruikers id aan deze functie mee te geven kunnen we extra meta informatie tonen voor de desbetreffende gebruiker. Het tonen van bijvoorbeeld een twitter gebruikersnaam gaat als volgt:

<ul>

<?php 

$users = get_users(); 

foreach($users as $user) {
     $user_data = get_userdata($user->ID);

     echo '<li>' . $user_data->twitter. '</li>';
}

?>

</ul>

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *